Voor Wie

Behandelingen

Een mondhygiënist is gespecialiseerd in preventieve mondzorg en voert daarnaast ook behandelingen uit om een slechte mondgezondheid weer in goede conditie te krijgen.

Wanneer is een bezoek aan de
mondhygiënist aan te raden?

• Als u problemen in uw mond wilt voorkomen en zelf wilt werken aan een gezonde en frisse mond;
• Als u tandsteen of aanslag op uw gebit heeft;
• Als u regelmatig nieuwe gaatjes heeft;
• Als u wel eens last heeft van bloedend tandvlees;
• Als u gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees heeft;
• Als u om wat voor reden dan ook zelf niet goed in staat bent om uw gebit optimaal schoon te krijgen;
• Als uw tandarts of een andere zorgverlener dat adviseert;
• Als uw parodontologie initiële behandeling nodig heeft.

Kinderen en tieners

“Jong geleerd is oud gedaan!”. Doordat kinderen en tieners op jonge leeftijd leren hun gebit goed te onderhouden, kunnen ze zorgen dat ze op latere leeftijd nog steeds van een gezond gebit kunnen genieten. Dental4All geeft prioriteit aan deze groep, waarbij samen met hun ouders wordt gekeken naar een ideale oplossing in goede verzorging van het gebit en het vroegtijdig opsporen van cariës/tandbederf en ontstekingen.
Steeds meer jongeren hebben tegenwoordig ook een beugel waarbij makkelijk ontstekingen van het tandvlees kunnen ontstaan en vaak gaatjes. De mondhygiënist speelt hier een sleutelrol in coaching en voorkoming van deze problemen.
Nu en later beschikken over een gezonde mond? Neem contact met ons op voor een afspraak.

.

Volwassenen

Tegenwoordig leeft men steeds drukker en drukker. Werk, opleidingen, carrière, familie, sport eisen steeds meer tijd op. Maar krijgt jouw gebit nog voldoende aandacht?
Weinig tijd voor goede mondhygiëne kan ervoor zorgen dat mondaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis zich ver kunnen ontwikkelen zonder dat je er veel van merkt.
De tandarts controleert je gebit, maakt eventueel röntgenfoto’s en vertelt je of je gaatjes hebt. Indien je geen gaatjes hebt, loop je opgelucht de praktijk weer uit. Over je tandvlees hoor je vaak niks. Is dat ook beoordeeld? Vraag altijd om de tandvleesscore, het hoort bij de halfjaarlijkse controle.
Een goede mondhygiëne zorgt ook voor minder cariës, bloedend tandvlees, pijn en uiteindelijk goedkopere zorgkosten!
Voor een afspraak bij de mondhygiënist heb je geen verwijzing van je tandarts nodig!
Nu en later beschikken over een gezonde mond? Neem contact met ons op voor een afspraak.

.

Ouderen

Gemiddeld genomen worden we steeds ouder. Er is niks fijner dan eten met je eigen tanden en kiezen. Toch kan het gebeuren dat gebitsproblemen pas op latere leeftijd naar boven komen.
Ook medicijngebruik bij steeds meer ouderen zorgt voor een extra kwetsbaar gebit. Een gezond gebit heeft een positief effect op de gezondheid en kwaliteit van leven van de patiënten op leeftijd. Hoe ouder de patiënt is, hoe groter namelijk de kans wordt op ziekte en beperkingen.
De mondhygiënist van Dental4All heeft kennis van mondzorgproblemen die kenmerkend zijn voor ouderen, bezit de kennis van de meest voorkomende ziektes bij ouderen en hun relatie met de mondzorg, heeft affiniteit en ervaring met ouderen en de tijd om de oudere patiënt te behandelen.
Is een mondhygiënistbezoek ook van belang in het geval van een kunstgebit? Ja, ook met een kunstgebit is het belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan. Deze kan beoordelen of uw kunstgebit nog goed zit en of uw tandvlees nog steeds gezond is.
Onze praktijk is toegankelijk met een rolstoel of rollator.
Nu en later beschikken over een gezonde mond? Neem contact met ons op voor een afspraak.

.

Risicogroepen

Wist jij dat zwangerschap, diabetes, hart- en vaatziektes, COPD, medicijngebruik en roken een negatieve invloed kunnen hebben op je gebit? Wist jij ook dat slechte mondhygiëne samen met mondbacteriën kan leiden tot vroeggeboorte? Van onze mondhygiënist krijgt u advies over welke maatregelen u kunt nemen om de mond optimaal gezond te houden.
Nu en later beschikken over een gezonde mond? Neem contact met ons op voor een afspraak.

.

×