Heeft u implantaten of een klikgebit op implantaten? Dankzij regelmatige controles, inclusief onderhoud en goede mondhygiëne, gaan implantaten lang mee. De juiste behandeling en beste mondverzorging vindt u bij mondhygiënepraktijk Dental4All. Maak gemakkelijk een afspraak bij onze praktijk in Hoek van Holland. 

Implantaten reinigen mondhygiënist

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk uw implantaat goed houden. Hierbij is het van belang dat u uw implantaat goed schoonhoudt en er geen etensresten blijven hangen en ontstekingen ontstaan. De mondhygiënist is uw mondzorgcoach, ook als het gaat om implantaten. Bij Dental4All controleren we uw implantaat, doen we indien nodig wat onderhoud en adviseren we u over het schoonhouden van uw implantaat. 

Een implantaat is een kunstwortel die in het bot van de kaak is bevestigd. Dit wordt gedaan om een verloren tand of kies te vervangen. Op deze implantaat wordt een prothese, kroon of brug geplaatst. Vooral in de overgang van implantaat naar kroon, prothese of brug kunnen problemen ontstaan. Het is belangrijk dat dit gebied vrij blijft van plaque en tandsteen. Ook is het van belang dat het tandvlees rondom uw implantaat in goede conditie blijft. Gezond tandvlees heeft een bleekroze kleur en ligt stevig rondom de tanden, kiezen of het implantaat. Het is vooral belangrijk dat het tandvlees niet bloedt als je het schoonmaakt. 

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk na uw implantaat regelmatig naar de mondhygiënist te gaan voor een preventieve behandeling. We geven u dan een uitgebreide voorlichting over de verzorging van uw implantaat. 

  •  

Nog géén patiënt bij Dental4ALL?

Geen verwijzing nodig!

Maak direct een afspraak bij onze mondhygiënist!