Waarom kiezen sealen?

Kiezen hebben veel groefjes op het kauwvlak. Daarin kan makkelijk tandplak ontstaan. Niet regelmatig verwijderde tandplak kan dus gaatjes veroorzaken. Goed poetsen dus! Als de tandarts of mondhygiënist ziet dat er in het kauwvlak een gaatje ontstaat, kan hij besluiten een laagje aan te brengen. Dit heet sealen. Diepe groeven kan hij door het sealen afdichten. Alleen de blijvende kiezen komen normaal gesproken in aanmerking om te sealen. Dit gebeurt meestal kort nadat ze helemaal zijn doorgebroken. Ook gesealde kiezen moet je goed poetsen.

Wat is tandhals sealen?

Tandhals sealen is een tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om gevoelige tandhalzen te beschermen tegen cariës en tandbederf. Het wordt meestal aanbevolen voor patiënten die last hebben van terugtrekkend tandvlees, wat kan leiden tot blootstelling van de tandhalzen en gevoeligheid voor koude, warmte of zoetigheid.

Hoe gaat het in zijn werk?

De behandeling omvat het aanbrengen van een beschermende laag van kunststof of hars op de tandhals, die fungeert als een barrière tegen bacteriën en voedseldeeltjes. Deze laag vult ook kleine scheurtjes en putjes in het tandglazuur, waardoor de tanden minder vatbaar worden voor cariës.

Eenvoudig en pijnvrij

Tandhals sealen is een relatief snelle en eenvoudige behandeling die meestal geen verdoving vereist. Het is ook pijnloos en vereist geen speciale nazorg, afgezien van regelmatig poetsen en flossen.

Regelmatig poetsen en flossen blijft belangrijk

Hoewel tandhals sealen effectief kan zijn bij het beschermen van gevoelige tandhalzen, is het belangrijk op te merken dat het geen vervanging is voor een goede mondhygiëne en regelmatige tandheelkundige controles.

Vraag advies aan je tandarts of mondhygiënist of tandhals sealen geschikt is voor jouw specifieke tandheelkundige behoeften.

Nog géén patiënt bij Dental4ALL?

Geen verwijzing nodig!

Maak direct een afspraak bij onze mondhygiënist!